About us

Το portion nutrition lab είναι ο προορισμός σας για αντικειμενικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων διατροφής, όπως η διατροφή για καθημερινή υγεία, η αθλητική διατροφή (συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων αντοχής, των ομαδικών αθλημάτων, των μαχητικών αθλημάτων) καθώς και η διατροφή στη νόσο. Το blog αυτό θα σας ενημερώνει μετατρέποντας την πολύπλοκη επιστήμη σε κατανοητές και πρακτικές εφαρμογές.

Blogger

Ονομάζομαι Πέτρος Σωτηρίου είμαι εγγεγραμμένος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι  Λάρισας το 2015 και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Ποιος είμαι; Από την ηλικία των 9 ετών ξεκίνησα να ασχολούμαι συστηματικά με το ποδόσφαιρο. Κάπου εκεί γεννήθηκε και το ενδιαφέρον μου για την διατροφή και ειδικότερα για την βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αποκατάστασης μέσω διατροφικών πρακτικών. Έφηβος πια, και οι υποχρεώσεις στο σχολείο αλλά και με την ομάδα ποδοσφαίρου τείνουν να αυξάνουν, κάπου εκεί με θυμάμαι να ψάχνω στήλες περιοδικών για διατροφή (πού ίντερνετ τότε;) και να ρωτώ τους προπονητές μου για τροφές που αποδίδουν αρκετή ενέργεια και που μας βοηθάνε να έχουμε καλύτερη απόδοση. Μεγαλώνοντας και έχοντας ασχοληθεί για αρκετά χρόνια με το ποδόσφαιρο, έως ημιεπαγγελματικό επίπεδο, συνεχίζω να αθλούμαι συστηματικά, είτε ποδηλατώντας για ώρες, είτε τρέχοντας σε κάποιο λόφο, είτε κολυμπώντας το καλοκαίρι, είτε κάνοντας ενδυνάμωση με αντιστάσεις στον προσωπικό μου χώρο και κάπως έτσι το πάθος μου για τον αθλητισμό και την αθλητική διατροφή συνεχίζει.

Πέραν του αθλητισμού, δεν παύει να με συναρπάζει η επιστήμη της διατροφής και σε άλλα θέματα. Κατά τη διάρκεια της 6μηνης πρακτικής μου άσκησης σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας απέκτησα αρκετές γνώσεις αλλά και ερεθίσματα για την διατροφή σε κλινικές καταστάσεις και πλέον κατά την διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας έχω ασχοληθεί με παθολογικές καταστάσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η νόσος Πάρκινσον, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το μεταβολικό σύνδρομο κ.α.

Επίσης, λατρεύω την μαγειρική και τον πειραματισμό στην κουζίνα. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας υπήρξα μάγειρας, οπού η κουζίνα μου εξυπηρετούσε τις ανάγκες κατά μέσο όρο 160 ατόμων καθημερινά. Συχνά μαγειρεύω για φίλους καθώς και σε μικρά εθελοντικά event (μέλος της οργανωτικής επιτροπής του ΤEDx Lamia). Έτσι, η σχέση μου με το φαγητό και την διατροφή εξελίσσεται διαρκώς. Μάλιστα, διατηρώ τον προσωπικό μου κήπο για καθημερινή εξασφάλιση φρέσκων εποχικών φρούτων και λαχανικών.

portion nutrition lab

Θα με βρείτε στο διαιτολογικό μου γραφείο, στο portion nutrition lab στο κέντρο της πόλης της Λαμίας, Πατρόκλου 35 στο ισόγειο.



Καλή περιήγηση!

Σχόλια