Συστατικά
1.5 κούπα βρώμη
1 κούπα χουρμάδες ή δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1/4 κούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη
1/4 κούπας αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
1 κούπα αμύγδαλα χωρίς αλάτι (ελαφρώς κομμένα) ή
άλλοι ξηροί καρποί της αρεσκείας
1 σοκολάτα 85% (80-90γρ) προαιρετικά*
1 πρέζα αλάτι
2-3 σταγόνες λεμόνι
Οδηγίες
1. Σε ένα ταψί ψήνεις ελαφρώς την βρώμη και τα
αμύγδαλα στους 170οC για 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς χρυσό χρώμα. (αυτό το βήμα
είναι προαιρετικό)
2. Παράλληλα, χτυπάς
τα δαμάσκηνα ή τους χουρμάδες στο μούλτι μέχρι να γίνουν μια κολλώδης μάζα
3. Ζεσταίνεις το
μέλι και το φιστικοβούτυρο μέχρι να λιώσουν και ανακατεύεις μέχρι να ομοιογενοποιηθούν
και στο τέλος προσθέτεις μια πρέζα αλάτι και 2-3 σταγόνες λεμόνι
4. Κόβεις τη σοκολάτα σε κομμάτια, μπορείς να την χτυπήσεις ταυτόχρονα με τα δαμάσκηνα
5. Ενώνεις όλα τα
υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν
6. Σε ένα γυάλινο
πιρέξ στρώνεις αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις επάνω το μείγμα. Στρώνεις
επίσης ακόμη ένα αντικολλητικό χαρτί, πιέζεις το μείγμα ελαφρώς για να απλωθεί ομοιόμορφα και τοποθετείς στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
7. Τέλος, αφού κρυώσει κόβεις
σε 20 κομμάτια και τα αποθηκεύεις σε ένα γυάλινο τάπερ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου